Opozorilo! Vejice ne stojijo pravilno...

Če ne delite svojih šibkosti, ne morete deliti svojih moči. 

Pogum velja! Slovnična pravila malo manj. Takšno je danes moje pravilo vedenja in objavljanja tistega, čemur prisodim neko vrednost. Ponavadi gre za moje zapise, citate, zadnje čase pa tudi video objave. Vsake toliko pa se kdo najde, ki komentira moje znanje na področju slovničnega reda.

Res je. Nimam lektorja. Če bi vsako objavo dala v lekturo, bi že obubožala. Niti mi niso všeč, ker pridejo nazaj vse polikane in poštirkane.....

....

Pred časom sem se znova soočila z modro obarvanim gumbom na katerem piše Publish. Bila je to neka kratka zgodbica, ki se mi je tisti dan zdela nadvse imenitna. Ko sem jo danes znova prebrala, sem ugotovila, da bi jo zlahka izboljšala. A danes je dan popolnoma drugačen tistemu.

Tisti je bil dan, ko sem več ur tresla roko pred dejanjem razkrinkanja. Tisti dan so se v meni oglašali vsi junaški strahovi. “Kaj pa, če se ti bodo smejali.” “Kaj pa, če bo ta zgodbica obkrožila svet in boš prva blogerka, ki je s prvim postom zaslužila milijarde dolarjev, nakar se je znašla na Ellen in odgovarjala na vprašanja, kako je biti slaven in bogat ... Kot vidite mi gredo suhoparne klišejske zgodbice še vedno zelo dobro od rok.

Menim, da si ljudje preveč naložimo na hrbet. Prevečkrat raje dvakrat prespimo, kot da bi nekaj obžalovali. Dejstvo pa je, da nikoli ne boste obžalovali nečesa, kar ste storili pa se je izkazalo za napako. Obžalovali pa boste vse tisto, česar si nikoli niste upali storiti. Obžalovali boste vsak dan, ki ste ga preživeli skriti med množico. Obžalovali boste leta, ki jih preživite v strahu pred porazom, ki bi se potencialno lahko zgodil, če bi sledili svojim sanjam. Vam povem nekaj - porazili ste se že. Porazili ste tisto, kar vem je najpomembnejše

....

Zakaj moški in ženske lažemo drugače? Kdaj kako zakaj...

 

Pred časom mi je kolega zaupal, da se je menda naveličal udinjanja ljudem zgolj zato, da pride na svoj vsakdanji kruhek. Super. Krasno! Kajti z udinjanjem si ga dan danes pridobiš le malo.

Današnji časi kličejo po tistih, ki so ti sposobni pogledati v obraz in ti privoščiti tisto kruto resnico, ki ti jo že vsi prikrivajo nevemkoliko let. Pred udinjači so se začeli skrivati v pisarnah in nameščati tajnice med nas in telefon. A prišel je čas, ko si želimo ven, na zrak. Ne le, da si želimo. Moramo. 

#1 Izgovor slabo organiziranih ljudi

"Preveč imam dela, da bi se organiziral." 

 

Ta izgovor nakazuje izbiro stresnega življenja in zasvojenost z nujnostjo. Morda ste kdaj sami v takšni situaciji - ko vas nekdo za nekaj prosi, kar hitite naproti z navdušeno ustrežljivostjo. Ta odziv sicer zavijete v ovitek z etiketo “profesionalnost”, v resnici nima popolnoma nobene povezave s tem.  Dejansko gre za brezpogojno služenje drugim ob čemer lastne potrebe, pomembne naloge in cilje, pustite nekje ob strani, zanemanjene. Takšen odnos do dela in življenja pa vodi v vse tipične "bolezni” sodobnega časa. 

Drip - novo poglavje email marketinga

“Ali smo kadarkoli pokazali navdušenje ali interes za vaše storitve? ...

Tole zgoraj je originalno nedotaknjen tekst nepodpisanega anonimnega gospoda, ki se je znašlo med odzivi na mojo tako imenovani Batch&Blast e-mail kampanjo. Ni navdušujoče, kajne. Nekaj takšnih se najde, čeprav si ponavadi ne vzamejo toliko časa, da spišejo bodico. Pogosteje se preprosto odjavijo (njihovega gneva in pi**** pač ne slišiš osebno). Ne zamerim mu, ravno nasprotno. 

Zastonj informacije vam lahko generirajo ogromno prometa. Kako?

Informacije so zastonj – če za njimi nimate produkta, ki ga tržite. Kaj mislim s tem? O tem govorim v današnjem članku, saj ugotavljam, da se veliko podjetnikov sooča s podobnimi težavami. Vsebina oz. znanje so naše zlato - v današnji dobi inormacij pa naj bi ga kar delili zastonj.