Moj sistem upravljanja s časom, s svojo energijo, srečo (ja, tudi s srečo se da upravljati, ker naša telesa so itak ena sama kemija) ni nastal čez noč. Pred 15 leti sem se s temi tehnikami prvič spoznala, nato pa jih pilila, pilila pilila.

Na srečo in na žalost tudi preko parih epizod osebnega izgorevanja, ko enostavno ni šlo več. Svojo lastno produktivnost sem dvignila najbolj med nosečnostjo, ko sem res pazila na work-life balance, na zdrav način življenja, da sem ohranjala stabilnost zase in za otroka.

Danes poznam delovanje teh veščin tudi iz primerov mojih strank, ki so drugačne od mene in zato drugače delujejo. Vseeno pa nekatere stvari veljajo za vse približno enako. Kot smo si različni, smo si ljudje tudi precej podobni. Vsi si želimo lepega življenja. Preberite si, kratke so :)

Naj vam koristijo. 


Kako dolg je vaš dnevni TO-DO seznam? Daljši kot je, več verjetnosti imate, da boste utrpeli posledice negativega Zeigarnikovega efekta (to je tisti stresni občutek, ko greste domov s slabo vestjo, da niste opravili treh pomembnih zadev - namesto, da bi se veselili vsega pomembnega, kar pa ste opravili). Pišite raje TO - NE seznam... to je seznam vse stvari, ki jih enostavno nikoli ne boste opravili vi. 

V tej knjigi boste našli 7 načinov, kako reči NE vsemu tistemu, kar ne sodi na vaš seznam prioritetnih opravil. Zakaj pa bi rekli NE? In kako? Preverite v knjigi, naj vam bo v korist :)

NOVA KNJIGA! 

SPLAČA SE REČI NE.

NE_cetrtadimenzija_small.jpg

PRODUKTIVNOST! ZDAJ.

V tej knjigi je opisanih 20 korakov, ki vam lahko pomagajo maksimalno izkoristiti vaš delovni čas. Priporočam jo vsem, ki si želite negovati svojo odličnost, saj verjamete v to, da ste v svojem delu najboljši in si zaslužite biti prva izbira za stranke - ali pa napredovati v službi, z višjo plačo in vsemi ugodnostmi. Če verjamete, da si zaslužite več, morate tudi narediti več.  Ampak v istem času - 24 ur -  v tem je keč :) 

Naj vam bo v korist!


6 spolzkih pasti   ne-produktivnosti

Bi vzeli svoj laptop in delali, medtem ko hodite po ulici? Točno to delate, če ste ves čas priklopljeni na internet, ves čas preverjate maile in vsakomur ob vsakem času dvignete telefon. Zaradi kontinuirane prisotnosti vseh želja in potreb, ki vam jih ljudje sporočajo vsako minuto vsakega dneva, je delovni dan še kako naporen. Če vam ne uspe zaključiti vseh nalog, ki ste si jih zastavili – takrat se začne stres, nejevolja, zaskrbljenost – to pa vodi v ... eh, tja kamor noče nihče. Če se izognete 6 najpogostejšim pastem neproduktivnosti, boste za 70% povečali izkoristek delovnega dne. Več boste imeli časa zase - čas boste imeli za vse. “Vse” je namreč sopomenka za tisto, kar vam je v življenju najbolj pomembno.

Naj vam bo v korist!