Najbolj pomembna stvar, ki sem se jih naučila v življenju, je zaupati sami sebi. S tem prihraniš ogromno enega časa, saj so dvomi kot jama brez dna, ki pospešeno krade vaš čas. Ko se enkrat zavedate, da ste “work in progress” in da vaše življenje dokler ga živite še ni popolna celota, ko vam vaša lastna nepopolnost postane vaša točka udobja, takrat zares začnete živeti uspeh. Kajti uspeh ni nekaj, kar se dobi. To je nekaj, kar se živi.
— Meta Grošelj, The Do Deal (knjiga, ki je work in progress)

Moje življenje poganja radovednost. Radovednost po tistem, kar mi še ni znano in česar še ne obvladam. Na srečo je tega veliko, kar me veseli, saj mi v življenju res od vsega najmanj ni dolgčas. A raziskovati je eno, prakticirati pa nekaj povsem drugega. Ljudje v nova znanja vlagajo 95 % svojega časa, samo 5 % časa pa namenjajo implementaciji tega znanja v prakso. Odločila sem se, da temu ne bo tako. 

V svojo izobrazbo in znanja sem v vseh letih zložila že ogromno denarja. Uspelo mi je zgraditi svojo lastno knjižnico, ki mi je v ponos, kljub temu, da zadnje čase berem predvsem preko pametnega telefona. Knjige za zadnji dopust sem potegnila z domače police. Če sem do zdaj z znanjem potešila bolj kot ne le svojo lastno radovednost, pa si želim in delam v smeri, da bi tudi drugim omogočila dostop do nekih bistvenih življenjskih resnic, ki so mi včasih predstavljale oviro, danes pa mi dajejo veter v krila. Te se tičejo predvsem funkcionalne in učinkovite izrabe časa in pa zavedanja, da je časa OGROMNO! 

Moj življenjepis obsega dve fakulteti, enega moža, dva otroka, hišo, dve lastni podjetji in delo v dveh državah. 

Izobraževala sem se  v Londonu pri svetovno znanem guruju javnega nastopanja, Andyju Harringtonu, za katerega danes delam kot ACE coach in učim njegove stranke preko skype-a izdelati svoje unikatne produkte ter jih predstavljati na svetovnih odrih. 

Sem mednarodno licencirana trenerka večjih skupin (Stonebow), licencirana trenerka timskega sodelovanja, komunikacije in medosebnih odnosov (SDI certification) in certificiran praktik javnega nastopanja  in ACE Coach (Andy Harrington, UK). 

V svoje delavnice vključujem interdisciplinarna znanja tudi s področja marketinga, prodaje in medijev, ki so bili moja "kariera" več kot 20 let. 

Ponosna sem, da v svojem zaposlitvenem in samozaposlitvenem življenjepisu lahko naštejem podjetja, kot so Merkur, Pristop, Helios, Krka in Danfoss Trata. S kolegi na Danfoss Trati smo leta 2015 sooblikovali in izvedli leto dolg projekt, ki je požel zlato nagrado na HR konferenci 2016 BEEP! za razvijanje zavzetosti zaposlenih. Jey!

Predvsem pa živim to, o čemer govorim! In srčno verjamem v moč transformacije, ki jo imajo veščine upravljanja s časom ‒ ne le na osebnem, temveč predvsem na poslovnem področju. Osebno sem jo doživela.  Razmislite ‒ vir, kot je denar in pa elektrika, plin ‒ s temi viri pazljivo ravnamo, kajti, saj stanejo. S časom, ki pa edinega ne moremo natiskati ali kako drugače ustvariti, pa vsak ravna po svoje, kakor pač zna. Morda je čas, da pri sebi in v vašem podjetju pazite ravno na čas, kajti ta je res zlata vreden. 

Če bi se želeli spoznati z mano ali sodelovati z mano, kliknite spodaj, toplo vabljeni!


DRUGI O MENI

"Delavnico Stress Free Productivity toplo priporočam, saj postreže z veliko konkretnimi primeri. Obenem pa je tematika podana razumljivo ter hkrati učinkovito"
Dušan Vukmirovič, glasbeni producent
"Metina delavnica je zame pomenila trenutek, ko so se določene stvari postavile na svoje mesto. Čeprav se zavedaš, da imaš nek problem, ga včasih sam enostavno ne moreš rešiti. Metina neposrednost, energičnost in pa ''call to action'' način predajanja znanja in praktičnih izkušenj, je tisto nekaj več, kar na katerikoli delavnici pričakuješ, da boš prejel. Time management sedaj resnično predstavlja četrto dimenzijo, ki reflektira dejanja samoupravljanja, za katera se nam niti ne sanja, da jih izvajamo v svojem vsakdanu oz. jih opravljamo nezavedno in posledično slabo, pomanjkljivo in nezadostno. Hvala Meta! Bila si D.A.R.E. zvezda mojega dneva."
Petra Nađ, Izobraževalni center Finava

 

"Pristop k treningu veščin upravljanja s časom Četrte Dimenzije je edinstven. Usmerjen je k posamezniku, prilagojen njegovim potrebam in predznanju, tako da se – za razliko od marsikaterega drugega programa – zelo hitro preide iz teorije v prakso in k vidnim rezultatom. Bistveno k temu pripomore tudi Metin celostni pristop k problemu večnega pomanjkanja časa. Ko namreč uskladimo svoje zasebno in poslovno življenje, problem praktično sam izgine. In to se mi zdi njena glavna lekcija."
Tina Štebe, podjetnica

 

"Meta Grošelj me je navdušila že ob prvem stiku. Strateško, preudarno in z izjemno perfekcijo je marketinško usmerjala enoletni projekt, ki je podjetju Danfoss Trata v izjemen ponos. Tudi v prihodnje bo Meta zagotovo pomembna soustvarjalka velikih načrtov, ki jih želimo razviti le skupaj z ljudmi, ki imajo jasne cilje, vrhunske kompetence in željo po zmagi, kar Meta brez dvoma ima!"
Mateja Panjan, interno komuniciranje, Danfoss Trata

 

"Danes imeti čas, je luksuz. Vedno ga je premalo, a se da. Prepričan sem bil, da sem dober gospodar svojega časa, preko Metinih treningov pa sem prišel do ugotovitev, da se še marsikje skrivajo možnosti, da se da še veliko narediti in izboljšati. Krasno!"
Peter Bruner, OOSM