Stress Free Sistemi

Stres je naravni odziv telesa, ki nam omogoča, da se ognemo nevarnostim. V današnjem hipertenzijskem svetu “nevarnosti” v obliki rokov, pritiskov in naraščajočih pričakovanj predstavljajo nevarnosti, ki so jih svoj čas zasedale divje zveri. Če so nam stresni odziv (fight flight freeze) včasih povzročali medvedi, tigri in levi, so danes to roki, stranke in kontinuiran pritok sprememb na katere se je treba stalno prilagajati.

Stresni odziv je morda postal stalnica našega življenja - saj smo ljudje pozabili sami sebe umirjati in opozarjati, da so nevarnosti minile in da je spet vse ok. V svetu tigrov in levov je bilo to enostavneje. Če si preživel, jasno, si vedel, da tigra ni več. Danes pa “tigri” ne gredo nikamor. Vse več in več jih je. Vse težje jih je obvladovat.

Program Stres Free Sistemi vam pomaga obvladovati vaše roke, pritiske in ostale divje zveri, tako da vas popelje v spoznanje vaše globoke notranje motivacije, razumevanje naravnega ritma vašega telesa, ki sovpada z ritmom koncentracije, predstavi vam razumevanje časovnega paradoksa - preteklost VS prihodnost - ki veliko pove o vaši sreči in zadovoljstvu ter kako ju lahko hranite, da vam pomaga obvladovati čase napadov najhujših divjih zveri v vašem življenju (šefov, strank in divjih zahtev trga).

Kaj ta program ponuja kolektivu podjetja? Zaposlenim omogoča razumevanje sebe in drugih, izboljšanje odnosov, komunikacije in s tem povzroča večjo pripravljenost na hitre akcije, ki jih danes trg zahteva. Zaposlenim se poveča sposobnost kreativnega razmišljanja in inovativnega reševanja problemov saj “očistijo” svoj um stresa, ki jim krati jasnost misli ter jemlje sposobnost fokusiranega razmišljanja in dela. 

Šolo sestavlja skupno 10 delavnic, ki so opisane spodaj - vse pa sproti tudi razrežemo in sestavimo znova tako, da se kot ulito prilagajajo specifičnim potrebam točno vašega kolektiva.

Motivacija in Komunikacija

1 # Spoznaj svojo motivacijo

Program je uvod v široko uporabno orodje SDI, ki razlaga osnovne 3 tipe globoke motivacije, ki so vsem ljudem skupni - moč, dosežki, odnosi. Na delavnici udeleženci izvejo kateri je njihov prioritetni motivator, kako se le-ta razlikuje od motivacije drugih ter kako to znanje lahko uporabijo za obvladovanje medosebnih odnosov.

Osebno menim, da ga ni dragocenejšega znanja na tem svetu, kot spoznanje o lastni motivaciji. Ko ugotovite kaj vas žene, lahko te informacije uporabite z namenom dviga kakovosti svojega dela in dobrega sodelovanja z vašimi sodelavci.  Ko enkrat poznate in razumete vodila globoke motivacije, se vam izboljšajo medosebni odnosi, umirite komunikacijo, da ta postane bolj skladna z vami in vašim timom.  

Ker razumete motivacijo drugih, znate uskladiti komunikacijo med vami in njimi - tako se izognete večini konfliktov, umirite napetosti, delovno mesto postane bolj sproščeno in hkrati zelo aktivno - saj se ljudje počutijo sprejete in razumljene, kar močno poveča njihovo lastno motivacijo po doprinosu k skupnim rezultatom podjetja. Razumevanje motivacije sproža efektivnost od “znotraj” in preprečuje, da bi ljudje izgubljali dragoceni čas za ustvarjanje na nepomembnih podrobnostih, ki za kolektivno efektivnost niti niso bistvene.

Ta program je osnova dela Četrte Dimenzije, saj mnogo drugih programov gradimo v simbiozi z “barvami” oz. našimi motivatorji. 

Povej mi več. 

2 # Vedenje, Vrline, Veščine

Program pomaga odgovoriti na vprašanje, zakaj se posamezniki vedejo tako, kot se. Dejanja druge osebe je namreč lažje sprejeti, če razumemo njene motive in namene. Na podlagi tega lahko razumemo tudi njeno vedenje. Če ima vsak človek svojega individualnega motivatorja, kako potem združimo vse nas v eno ekipo? Kako povežemo našo motivacijo z vedenjem, vrlinami, veščinami, ki jih nujno rabimo, da ohranimo in izboljšamo svojo tržno pozicijo? Gre za delavnico, ki poudarja timsko povezovanje vrlin in veščin različnih osebnostnih tipov. Cilj delavnice je, da posamezniki začnejo ceniti vsako minimalno različnost pri sodelavcih in se zavedati, da so njihove pozitivne vrline  ‒ dragulj za podjetje ‒ravno tiste, ki jih zasebno lahko negativno percipirajo.

Primer: hitrost VS natančnost ali furjavost VS dlakocepstvo? 

Povej mi več.

3 # Imejte Lep Konflikt

Na delavnici se udeleženci naučijo razumeti zakaj pride do konflikta in kako se osebna motivacija vsakega posameznika v konfliktu spremeni. Naučijo se razumeti tri različne konfliktne odzive in še več - naučijo prepoznati lastne sprožilce, se pravilno odzivati nanje ter z njimi upravljati, da se obvladajo. Pomemben aspekt tega programa je tudi ta, da z razumevanjem svojih sprožilcev ‒ svojih zakaj-ev ‒ ljudje lahko spolzimo mirno mimo marsikatere nevšečne situacije. Na vedenje drugih težje vplivamo, lahko pa izbiramo svoje vedenje in odzivanje.  

Učinek na delovno učinkovitost, tako v malih kot v velikih podjetjih, je neopisljiv, saj preprosto nihče več ne izgublja časa v neželenih komunikacijskih šumih, ki nastanejo na račun pomanjkljivih prevodov osebne motivacije posameznikov. 

Ta program je nadaljevalna delavnica osnov SDI - Spoznaj svojo motivacijo. 

Povej mi več. 

4 # 5 Pravil Učinkovite Komunikacije

Ljudje poslušamo, zares pa marsikaj ne slišimo. Čas, ko sogovornik razlaga, dostikrat porabimo za kreiranje odziva, razmišljanje o tem kaj bomo povedali sami. Veščine aktivnega poslušanja so ključ do konstruktivne komunikacije. Udeleženci delavnice se naučijo slišati, povzemati, poiskati soglasja, motivirati in afirmirati. Naučijo se sprejemati in dajati zavrnitve na pozitiven način ‒ po domače rečeno, kako reči “ne” na lep način, ki ga bo sogovornik tudi kot takega sprejel. Dotaknemo se tudi besednih sprožilcev, ki naznanjajo enega od treh dominantnih motivacijskih tipov pri sogovornikih, kar je še posebej uporabno znanje za prodajne ekipe in ljudi, ki imajo veliko stika s strankami. 

Povej mi več. 

Samo-Organizacija

5 # Upravljanje s časom in energijo - Stress Free Productivity TM

S časom pravzaprav ne moremo upravljati ‒ vsak od nas ima na voljo zgolj 24 ur in na nas je, kako učinkovito jih izkoristimo. Novi trendi produktivnosti (Tony Schwartz - theenergyproject) govorijo o upravljanju z našo energijo, kar v domačem jeziku pomeni izvajati kondicijsko pripravljenost za delo pod visokomi pritiski.

Trening upravljanja z energijo udeležencu predstavi 4 aspekte njegovega življenja ‒ fizično, mentalno, emocionalno in socialno. Pri tem ga vzpodbudi, da o njih razmišlja z vidika kondicije. Udeleženec si napravi akcijski načrt sistematičnega polnjenja in praznjenja baterij preko ritualov ‒ segmentov ‒ kar pomeni, da nič več ne teče dolg maraton upravljanja s časom, ampak izvaja hitrostne šprinte pod visokimi obrati, ki zajemajo tako hitro in koncentrirano akcijo, kot premišljen in umirjen premor med delom. 

Trening je namenjen vsem, ki so z vsem bitjem svojega srca povezani s svojim delom in si želijo ves čas graditi in ustvarjati svoje projekte ali podjetja ‒ ob tem pa se zavedajo kritičnosti izgorevanja in izgube drugih kvalitet življenja. 

6 # Pet Principov Produktivnosti

Prednost tega programa je predvsem v tem, da zaposlene nauči delovati v okolju kontinuiranih distrakcij ‒ mailov, telefonov, sestankov, klicev, naključnih prošenj sodelavcev, socialnih omrežij in drugih sočasnih in misli parajočih zvončkov ‒ ki vam onemogočajo, da bi držali fokus na pomembni nalogi kontinuirano in zbrano dlje časa. Ker ljudje težko najdemo večji kos miru med službenim časom, nosimo delo domov, si z njim kratimo še večere in vikende, relaksacijo, stik z družino, samim s sabo in, nenazadnje, spanec.

Program nauči udeleženca planirati delo v segmentih po 120 ali 90 minut, ki so osnova učinkovitega upravljanja s koncentracijo ‒ torej uporabe energije znotraj časovnega okvirja.  Znotraj enega segmenta (torej 120 minut) pa začnemo uporabljati efektivne tehnike time managementa, s katerimi si pomagamo dvigniti učinkovitost (in hitrost opravljanja ter zaključevanja nalog) v maksimalno brzino. 

Tečajniki se naučijo uporabljati ACBD metodo (Brian Tracy), 4 D model postavljanja prioritet (Steven Covey). Naučijo se ločevati med nujnim in pomembnim. Naučijo se postavljati dobro to-do listo in ob tem sestavljati še un-do listo, etc. 

Najboljše rezultate dobimo z izvajanjem tega programa v kombinaciji z delavnico # 1 Spoznaj svojo motivacijo, saj s pomočjo te delavnice odkrijete pasti, ki vam preprečujejo, da bi vaš čas dobro izkoristili. 

Povej mi več. 

7 # Train your Brain

Če za vaše delo potrebujete kreativno razmišljati in sočasno aktivno delovati, je Train Your Brain pravi program za vas, saj vas nauči žeti pozitivne aspekte naravnega načina delovanja vaših možganov. Program govori o ritmu naravne oscilacije možganskih valov, ultradiadnih ritmih koncentracije, jutranji akciji, večerni razsvetljenosti, pozitivnih afirmacijah in nekaterih NLP tehnikah “uporabe” vašega lastnega google iskalnika (ja, vaših možganov!). Izvedeli boste kako možgani izvajajo ukaze, kaj točno delata obe polovici, kako lahko izkoristite vsako posebej in kdaj v dnevu je najboljši termin za izvajanje aktivnosti, da vam bodo možgani najučinkoviteje podpirali vaša prizadevanja. 

Gre za program, ki najbolj navdušuje tiste ljudi, ki so zapriseženi kontinuiranim izboljšavam samih sebe :)

Top shit, 😃  brez heca. 

Povej mi več.

Vodenje

8 # Minuta za Vodenje

Morda se sami, kot vodja, včasih srečujete s podobnim paradoksom ‒ ste zaposlili odrasle ali otroke? Morda bi raje vse postorili sami ‒ a časa ni dovolj na razpolago ... Ste morda pomislili, da je problem v vas ‒ ne v njih? Način vzpostavljanja odnosov med vodjo in vodenim je za rast podjetja ključen ‒ in ta program odgovarja na potrebo po vodenju rasti zaposlenih na način, ki ga prakticira coaching. 

Če ste coach, potem iz zaposlenih vlečete zavzetost, da sami motivirano, aktivno iščejo poti do uresničitve zastavljenih ciljev. Potem roki niso vaši, ampak njihovi lastni. Potem delo niso vaše zahteve, ampak njihove priložnosti. Pravo vrednost podjetju prinašajo zaposleni, ki čutijo motivacijo znotraj sebe in gradijo svojo unikatnost ‒ šefi pa jo prepoznavajo (včasih temu rečemo talent) ter usmerjajo njeno rast.

Delavnica vodje spozna s pristopom vodenja zaposlenih z zavzetostjo ‒ mentorsko metodo enominutnega managerja. Gre za izkustveno delavnico, v kateri udeleženci sami iščejo odgovore in sami ustvarjajo pot sodelovanja, vključevanja in zavzetosti svojih podrejenih. Cilj delavnice je poiskati prava vprašanja na temo rasti zaposlenih ‒ kako jim vodje pri tem lahko pomagajo ‒ ter v drugi vrsti poiskati dobre odgovore, ki se lahko aplicirajo na realne izzive v kolektivu.

Program predstavlja uvod v motivacijsko vodenje, ki si za cilj postavlja najvišjo mero zavzetosti zaposlenega svojemu delu in celoti podjetja. 

Povej mi več.

9 # Zlati Standard Povratne Informacije

Zlati Standard povratne informacije je kratka delavnica na kateri se tako vodje, kot ekipa naučijo podajati in sprejemati povratne informacije. Kritika je namreč lahko konstruktivna samo takrat, ko je podana na vzdržnostni način in kadar ta informacija ‒ torej feedback ‒ dejansko nekam vodi, kaže pot naprej.

Medosebni odnosi na delovnem mestu pogosto trpijo zaradi pomanjkanja feedbacka, saj se ljudje radi zavlečemo stran od tistega, kar v nas povzroča morebiti količkaj negativna čustva. Vendar pozabljamo, da ravno poglobljene diskusije, ki lahko izboljšajo neko delo, hkrati nadgrajujejo tudi odnose ‒ seveda, če so podani na pozitiven in afirmativen način.

Kako torej prilagoditi svoj standardni odziv človeku, ki stoji pred vami? Iz česa izhajati, ko iščemo svoj feedback? In kaj “loviti”, ko feedback sprejemamo, da ujamemo samo “ta prave ribe”?!! 

Ta program je namenjen vodjem in ekipam, ki se vsakodnevno srečujejo s sodelovanjem pri doseganju ciljev. Vodjem, ki se zavedajo, da morajo delovati motivacijsko in hkrati afirmativno. 

Povej mi več.

10 # Efektivno Delegiranje

Delegiranje je vodenje ljudi. Delegiranje samo po sebi ni odpošiljanje, umikanje, odrekanje ‒ delegiranje je vodenje sočloveka pri pridobivanju izkustvene oblike znanja, ki ga lahko prenesete iz vas na njih. Bistven del delegiranja ni zgolj obvestilo sodelavcu, da naj "pospravi za vami". Bistvo je v motiviranju za sodelovanje in pa predvsem v moči sprejemanja izdelka. Kako boste ocenili opravljeno delo? Boste popikali vse tisto, kar bi sami napravili drugače (torej boste iskali napake) ali boste morda iskali nove poglede, ideje ‒ novo vrednost?

Program delegiranja je namenjen vodjem, ki si želijo delovati mentorsko in opogumljati svoj tim, kajti zavedajo se, da je 1 + 1 = 3, če se seveda kolektivne matematike lotijo na pravi način.

Povej mi več.